Today.ua

У “Слуги народу“ спрогнозували курс долара під кінець року

Прогнози про те, що курс гривні в Україні під кінець року підвищиться до 30 грн/долар нічим не підтверджені. Депутат від "Слуги народу", глава податкового і фінансового комітету парламенту Данило Гетманцев не бачить підстав для стрімкого зміни курсу гривні.

"Є таке поняття як "валютні очікування ". Сам по собі коментар посадової особи має відношення до фінансів, може вплинути на курс валюти. Я не хочу надавати такого впливу. Але я не бачу поки що жодної підстави для того, щоб курс гривні скакав. Ніякої не бачу підстави для цього ", - заявив Гетманцев.

Як відомо, Україна в цьому році може не отримати кредит від МВФ, що вплине на курс долара. Однак, депутат переконаний, що дефіцит буде профінансований, і уряд знайде інші джерела фінансування. Курс при цьому підвищувати не доведеться.

"Нам буде складніше, нам знадобиться залучати кошти з інших джерел. Це, в принципі, нормально. Це те ж, що ми робимо в цьому році. В цьому році ми теж недоотримали гроші з МВФ. Відповідно, необхідно було залучити їх з інших джерел , що не було зроблено Мінфіном. Тому ми маємо деякі проблеми з виконанням видаткової частини бюджету зараз ", - додав Гетманцев.

За підсумками листопада українці вперше за рік купили більше готівкової валюти, ніж продали банкам. Так, чиста купівля валюти населенням в листопаді склала 127,76 млн доларів.

На сьогоднішній день, 3 грудня, курс долара в Україні впав до 28,44 грн/долар, а євро, навпаки, піднявся в ціні до 34,32 грн/долар.

Раніше повідомлялося, як ймовірний локдаун в Україні позначиться на курсі долара.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ