Today.ua

Українці можуть платити за газ на 40% менше: що потрібно зробити

Січневе підвищення тарифів на газ вже скоро відчують на собі всі українці, коли в лютому отримають нові платіжки. Мінімальний тариф облгазів по Україні становить 6,99 грн, а максимальний - близько 9,9 грн. Так як кожна сім'я має право самостійно обирати постачальника, то при зміні газової компанії можна заощадити до 41%.

Якщо ви живете в багатоквартирному будинку і користуєтеся тільки газовою плитою, то сильно заощадити не вийде. Але якщо ви опалюєте будинок газом, економія в місяць може скласти кілька сотень гривень.

Якщо на опалення йде 150 кубів на місяць, то при мінімальному тарифі в місяць потрібно буде заплатити 1 048 грн, а при максимальному - 1486 грн. Таким чином, змінивши постачальника, можна буде економити більше 400 грн на місяць.

Найнижчі тарифи серед всіх облгазів на сьогоднішній день пропонує "Газ АП" - 6,99 грн за куб; Megawatt - 7,05 грн за куб; "Агросинтез Трейдинг" - 7,08 грн за куб; "Енергетичні ресурси України" - 7,11 грн за куб; "Асканія Енерджі" - 7,2 грн за куб; "Нафтогаз" - 7,22 грн за куб. Як видно, різниця в тарифах на газ становить понад 41%.

Щоб заощадити на тарифах, досить змінити постачальника. Вибравши нового постачальника, досить подати заявку на сайті або в центрі обслуговування клієнтів і відправити пакет документів (серед них документи, що засвідчують особу, право власності або користування житлом і останню платіжку). Протягом 3-7 днів заявку розглянуть, і ви почнете обслуговуватися у новій компанії.

Раніше повідомлялося, коли найкраще змінювати постачальника газу, щоб потім не було боргів перед попереднім облгазом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ