Today.ua

Українці заплатять подвійний тариф за газ через помилку “Нафтогазу“: потрібно позбутися від дорогого газу

"Нафтогазу" терміново потрібно продати дорогий європейський газ, який залишився в підземних сховищах (ПСГ) з сезону 2019-2020 рр. У минулому році компанія прорахувалася і закупила непотрібний газ, а тепер відповідати за цю помилку будуть українці.

Зараз ціна на газ для споживачів "Нафтогазу" становить понад 6000 грн., а ближче до зими вартість виросте до 7000-8000 грн. за 1000 куб. м. Вартість газу, який "Нафтогаз" піднімає з ПСГ і поставляє українцям, повинна становити в діапазоні 2500-3500 грн за місячним тарифом. Тобто, "Нафтогаз" вдвічі завищив ціну свого місячного тарифу, за що може бути оштрафований НКРЕКУ і АМКУ.

Крім того, споживачі, які раніше отримували субсидії, позбулися цієї можливості, коли перейшли на тарифи "Нафтогазу". З 1 вересня "Нафтогаз" підняв тарифи на 45%. Таким чином, кожен житель України буде платити за газ на 1460 гривень більше, ніж в минулому сезоні. Крім того, споживачі газу для побутових потреб повинні будуть безпосередньо у ДК «Нафтогаз України» закуповувати необхідну кількість газу.

Нагадаємо, українці почали отримувати платіжки з міфічними боргами по "температурним коефіцієнтам" за період з 2015 року і погрожувати українцям відключенням газу в разі несплати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ