Today.ua

Українцям підвищать тарифи, але зменшать субсидії: названа причина

Субсидії на оплату комунальних послуг в цьому році будуть надаватися тим українцям, у кого плата за комуналку дорівнює або перевищує 15% доходів сім'ї. При цьому, на фоні зростання вартості комуналки, кількість одержувачів субсидій в цьому році зменшиться.

При підвищенні тарифів на комуналку в 2021 році майже на третину, у порівнянні з 2020 роком, витрати на субсидію в держбюджеті скоротилися на 2,9 млрд гривень.

Голова комітету з питань житлово-комунального господарства, благоустрою, екології та охорони навколишнього середовища Олег Попенко обурився скороченням субсидій з 39,3 млрд гривень до 36,6 млрд на фоні зростання тарифів. За його словами, тарифи на квартплату зросли на 1000 грн в місяць в опалювальний період, і на 500 грн в міжопалювальний, що в середньому становить 700 гривень на місяць.

"Я так розумію що в Кабміні з математикою дуже погано. Як при зростанні суми сплати тарифів на рік в 90 млрд, можна скоротити субсидії на 2,9 млрд гривень?", - зазначив експерт на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, за новими правилами нарахування субсидій у 2021 році, право на соціальну допомогу від держави мають ті українці, а також їх родичі, які працюють за кордоном. Отримати субсидію на оплату комуналки можна і в тому випадку, якщо в родині хтось доглядає за обличчям з інвалідністю. Безробітним з 2021 року також можна отримувати субсидію.

З 2021 року одержувачів субсидій будуть більш ретельно перевіряти, ніж раніше. Тих, кому помилково нараховували пільги, змусять повернути отримані гроші державі.

Раніше повідомлялося, як вплине підвищення комунальних тарифів в Україні на одержувачів субсидії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ