Today.ua

“Укрпошта“ може припинити доставляти пенсії українцям: названа причина

"Укрпошта" може перестати доставляти пенсії громадянам України вже з початку січня 2021 року. Про це на своїй Facebook-сторінці заявив глава компанії Ігор Смілянський, зазначивши, що якщо уряд не вирішить питання фінансування доставки пенсій, то 3,6 млн громадян в наступному місяці пенсії не доставлять.

За словами глави "Укрпошти", тарифи на доставку пенсій залишилися на рівні 2019 року, але і ці витрати компанія покривати самостійно не може. У 2020 році "Укрпошті" довелося заплатити на 500 мільйонів більше податків за розсилку листів, газет і зарплати листоношам, які в розпал епідемії ходять і розносять по домівках пенсії і пресу.

"Якщо питання не буде вирішене позитивно "Укрпошта" буде змушена припинити доставку пенсій з 1 січня. Укрпошта НЕ Благодійний фонд і не може дотувати газети, листи та пенсії. Я звичайно впевнений, що КМУ прийме правильне рішення, і всі пенсіонери своєчасно отримають свої пенсії , а листоноші, що ризикують своїм життям і приходять в будинки до людей справедливу оплату ", - зазначив Ігор Смілянський.

Ігор Смілянський додав, що якщо питання з оплатою державою доставки пенсій не буде вирішено, то буде також анульовано співробітництво "Укрпошти" з ЄІБ і ЄБРР в частині залучення 100 млн євро - через збитковість українського поштового оператора.

Нагадаємо, Пенсійний фонд України виписав компанії "Укрпошта" штраф 1,5 млн грн за несвоєчасну виплату пенсій жителям сіл Тернопільської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ