Today.ua

В Україні різко зросли зарплати: названо найприбутковіші професії

В Україні після тривалого спаду почали стрімко зростати зарплати. Названо найприбутковіші професії, які користуються попитом на ринку праці.

Початок повномасштабної війни призвів до підвищення рівня безробіття. Проте за півтора року ситуація стабілізувалася. Стало відомо, що найбільш високооплачувані спеціальності в країні пов'язані з фінансами, торгівлею та обслуговуванням клієнтів.

За даними дослідження порталу Work.ua, за рік максимально зросли оклади та кухарів, офіціантів, охоронців та психологів. Останні стали користуватися підвищеним попитом на тлі бойових дій у країні – зарплати фахівців збільшились на 63%.

Зарплати активно підвищували будівельникам, архітекторам, дизайнерам інтер'єрів, менеджерам з продажу та продавцям, представникам туризму та готельно-ресторанного бізнесу.

Аналітики дійшли висновку, що зростання доходу цих фахівців пов'язане з підвищенням попиту на їхні послуги, спрямовані на відновлення та розвиток України в умовах кризи. Зокрема розвивається малий бізнес, популяризується внутрішній туризм. Кількість вакансій у цих галузях збільшилася більш ніж на 100%.

Активно підвищують зарплати медикам та фармацевтам, працівникам у сфері б'юті-індустрії, сільського господарства та надання послуг для населення та бізнесу.

Мінімально зросли зарплати водіїв, а також менеджерів із персоналу. Неохоче підвищують оклади у таких галузях як:

Більшість роботодавців на тлі інфляції та підвищення цін прагнутимуть утримати персонал та залучити нових співробітників через підвищення зарплати.

Раніше повідомлялося, що в Україні виник гострий дефіцит працівників: названі найзатребуваніші професії та заробітні плати, які пропонують спеціалістам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ