Today.ua

Яким буде курс долара у жовтні: економіст зробив прогноз з урахуваннях нинішніх тенденцій

Курс долара в Україні цього тижня трохи підвищився, але значних змін немає і у жовтні не передбачається. На думку економіста Володимира Дубровського, поки ми маємо підтримку Заходу, то не слід очікувати значних коливань валюти.

"Наші резерви під контролем, валюта надходить увесь час. Нацбанк тримає курс таким, який на сьогоднішній день буде комфортним для економіки. Не допускає великих вагань", - прогнозує економіст.

За словами Дубровського, поступово офіційний курс відпускатимуть, але при цьому Нацбанк має достатньо інструментів, щоб не допустити сильних змін, і ситуація нормалізується.

Експерт зазначив, що у жовтні сильних коливань курсу не повинно бути, максимум десяток копійок. Інфляція сповільнюється, і зараз гривня входить до нормальних меж. Причин для прискорення чи різкого уповільнення курсу немає.

Також економіст не виключає, що НБУ знизить офіційний курс, можливо, навіть у жовтні.

Скільки коштує долар 20 вересня

У середу, 20 вересня, курс долара в обмінних пунктах України трохи знизився після різкого зростання на початку тижня.

Середній курс продажу долара в Україні впав на 10 копійок – до 38,50 гривень, курс євро знизився на 5 копійок – до 41,40 гривень. Купують долар у середньому по 38,00 грн, євро - по 40,70 грн.

Міністр фінансів Сергій Марченко нещодавно заявив, що бюджетний прогноз Мінекономіки за середньорічним курсом гривні до долара на 2024 рік становить 41,4 грн/долар.

Раніше повідомлялося, що за минулий тиждень Нацбанк продав майже мільярд доларів валютного резерву, що одразу на 570,37 млн доларів більше, ніж тиждень раніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ